Hier een overheerlijk recept voor het maken van chocolade truffels. Deze truffels maak ik al vanaf kleins af aan, en het recept is nog steeds lekker. Je hebt er heel weinig voor nodig en het is nog makkelijk ook. De spullen die je nodig hebt, heb je eigenlijk altijd in huis.
Benodigdheden
200 gram chocolade
33 gram roomboter, kamertemperatuur
33 gram margarine, kamertemperatuur
1 eetlepel melk
Hagelslag of cacao
1. Smelt de chocolade o bain marie of in de magnetron.
2. Snij de roomboter en margarine in kleine stukjes.
3. Als de chocolade helemaal gesmolten is voeg je de boter toe.
4. Vergeet niet af en toe te roeren.
5. Roer de melk door het mengsel, en zet het vuur uit.
6. Laat het mengsel afkoelen, ik roer het soms dan nog door.
7. Als de chocolade al een beetje is afgekoeld mag hij in de koelkast.
8. Is de chocolade zover afgekoeld dat je er balletjes van kan rollen?
9. Rol de balletjes van het chocomengsel.
10. Haal de balletjes door de hagelslag of de cacao
Tip: Als je weinig tijd hebt, laat dan de chocolade in de vriezer afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten