zaterdag 23 februari 2013

How to, Koffiemok maken


Hierbij mijn how to voor het maken van een leuke koffiemok. Ik heb als basis een grote ronde red velvet taart met roomkaas frosting gebruikt maar je kan natuurlijk zelf kiezen welke taart en vulling je wilt gebruiken. 

Stap 1. Als je begint met een grote taart, steek dan met een uitsteker een rond stuk taart uit (ik heb een doorsnede van 10cm aangehouden). Dan wordt het tijd voor het vullen en afsmeren. Als dit allemaal gebeurd is, zet je het taartje voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Na die 30 minuten is de botercreme een beetje hard geworden en kan je het mooi glad afwerken.  

Stap 2. Kneed een stuk fondant en rol het uit zodat je het taartje helemaal kan bedekken. Leg de fondant over het taartje en trek het mooi glad. Verwijder de overtollige fondant met een mesje. 


Stap 3. Draai het taartje om. Kneed en rol een stuk bruin fondant. Steek een rond stuk fondant uit van dezelfde diameter als het taartje.  Smeer het taartje in met wat chocopasta of botercreme zodat de fondant blijft plakken. Leg het stukje bruine fondant op het taartje, dit wordt de koffie.



Stap 4. Maak daarna het taartje helemaal af met een handvat, randje van de mok en een kringeltje van de romige koffie.

En daar is dan de koffiemok. Leuk om cadeau te geven, of zelf op te eten.


Tip: Van de overige taart heb ik cakepops gemaakt. 

Tip: Je kan ook als basis een cupcake gebruiken. Dan wordt het kopje kleiner en is het mooi voor 1 persoon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten