Het is koud, het waait, er ligt sneeuw. Het lijkt wel winter. Daarom deze blog over het maken van een iglo taartje. Voor mij was het de eerste keer dat ik een iglo taartje maakte, en er kan nog veel verbeterd worden. Maar ik vond hem zo leuk, dat ik hem toch wilde delen met jullie. Ik heb gebruik gemaakt van een klein blanda bakje die je kan kopen bij de Ikea. Als je die niet hebt kan je natuurlijk ook de cake in een cakevorm bakken en dan in repen snijden. Kijk hier hoe je een boltaartje moet maken
Het decoreren
1. Begin met het afsmeren van het bolletje. Dit kan met botercreme maar ook gewoon met chocopasta.
2. Bedek het bolletje met wit fondant en snij het overtollige fondant weg.
3. Rol nu wit fondant uit en snij er stroken van.
4. Die stroken snij je weer in stukjes, het worden de stenen van de iglo.
5. Maak de fondant een heel klein beetje nat.
6. Begin nu met het plakken van de stenen. Begin onderaan en werk langzaam naar boven. Hou wel ruimte over voor de deuropening.
7. Voor de deur meng je een fondant met een beetje tylose. Hierdoor wordt de fondant wat stugger. Maak nu het deurtje en laat die drogen in de lucht. Hij wordt dan harder.
8. Rol nu van fondant een rolletje voor de afwerking van de deur. Plak deze met een beetje water vast.
9. Zet nu ook de deur vast.
10. Voor de afwerking kan je leuke vlaggetjes maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten