Mijn eerste soort van gedecoreerde taart heb ik eind november 2011 gemaakt. Mijn vader is 1 december jarig en heeft 1grote hobby, zijn flipperkasten. Het idee: een flipperkast maken. Ik had nog nooit een taart gevuld, of met fondant gewerkt dus het was even een uitdaging. De cake kwam uit de oven en was afgekoeld. Tijd voor het fondant, dit ging eigenlijk best wel goed. Gelukkig had ik bij het kopen van de fondant even met de winkelmedewerker gepraat en die had mij een beetje uitgelegd hoe het moest. Zonder die tip had ik waarschijnlijk een inkeping gemaakt in de fondant om het zo om de hoeken te vouwen. Toen de cake bekleed was heb ik rolletjes proberen te maken van de fondant, maak die is best wel lastig omdat hij overal even dik moet zijn. Dit is dus ook niet echt gelukt. Uiteindelijk met veel fantasie het flipperkast speelveld gemaakt. Hierbij de foto van mijn eerste taart.
* Binnenkort ook van deze taart een foto
11 mei 2012 reis naar Afrika
Een taart gemaakt omdat mijn broer op vakantie ging naar Afrika. Deze taart was bedoeld voor de reisgenoten. Aangezien ik alleen blauwe kleurstof had zijn mijn eerste 2 taarten alleen wit en blauw. Ik had als vullen banketbakkersroom gebruikt zonder een dijkje te maken dus de fondant was nat geworden.
* Binnenkort ook van deze taart een foto
14 september 2012
Toen mijn eerste poging tot cakepops. Gemaakt van kant en klare cake en chocopasta. De Candy melts waren nog niet echt een succes want ze waren nog aan de dikke kant en de stokjes bleven niet in de cakepops zitten.

4 oktober 2012
Deze was eigenlijk best goed gelukt.
20 oktober 2012 Verjaardag moeder
Hierbij had ik het poedersuiker van de fondant af proberen te halen met een kwastje en wat water. Hierdoor was de fondant heel nat geworden.
28 oktober 2012 Trouwdag vader en moeder
Andere vorm met fondant bekleden, ging eigenlijk heel makkelijk.
10 november 2012 Me broer gaat op kamersEerst keer marmerlook fondant en puzzeltaart. Ging best goed. Deze taart had als basis een cakebeslag van koopmans, dit is wel heel erg machtig in combinatie met vulling, botercreme en fondant.
19 november 2012Dit was echt een ramp. Er was weer iets mis gegaan met de chocolade smelten. Het leek op een brok chocopasta. Ik had op internet gelezen dat ik er wat olie bij moest doen. Maar er moest zoveel bij om de chocolade maar een beetje vloeibaar te krijgen dat de chocolade helemaal naar olie smaakte.

1 december 2012
Mijn eerste red-velvet. Ik vond dat er nog wat kleurstof in moest (60ml) en dat wilde ik niet. Dus had ik er minder in gedaan maar ik was vergeten dat ik dat moest compenseren door er extra vocht bij te doen. Resultaat een vrij droge cake.
1 december 2012Dit was hetzelfde beslag al de andere red velvet. Ik had nog wat over dus het ik een taartje erbij gemaakt van 10cm doorsnede.

9 december 2012 Winter/kerstcupcakes
Ik had bij een deel botercreme pepernoten (kruimels) toegevoegd en bij het andere deel stroopwafel (kruimels). Helaas bij beide iets te weinig erin gedaan waardoor je er niet heel veel van proefde.
23 december 2012 Kerstkoekjes
Mijn eerste koekjes. Het bakken ging goed maar het decoreren iets minder. De icing was al hard nog voor ik de koekjes uit de oven had, er kwam een gaatje in de spuitzak waardoor de icing niet alleen uit de spuitmond kwam en de dunne icing was zo dun dat hij bijna niet droog werd.



Geen opmerkingen:
Een reactie posten